​Agnes FBC Kalmarsund till SSL

Agnes Savetun, en av våra 11 första elever var med om något alldeles speciellt den andra april. Hon var med och spelade upp sitt FBC Kalmarsund till innebandyns högstaliga, SSL. Under sin tid på Aspero så var Agnes en ambitiös, snäll och målmedveten tjej med stundtals hetsigt humör. Efter avslutade gymnasiestudier började hon plugga i Kalmar på Linnéuniversitet. Hon började även spela med CL98 i division 3 hösten 2012, men redan vid jul fick hon chansen att provspela med Kalmarsund. Under sin tid i Kalmarsund har hon visat att den målmedvetna tjejen finns kvar och hon har successivt krigat sig till sin plats i laget. 

Försäsongen bestod av sju pass/vecka för Agnes del med en till två träningsfria dagar/vecka. Under säsongen har Kalmarsund för det mesta rullat på tre kedjor och två backpar och Agnes har varit med och spelat, fast inte alltid hela matcherna. Men när serien var över och Kalmarsund med sin andraplats fick chansen att kvala sig upp till SSL så blev det annorlunda. Agnes fick mer förtroende och fick dessutom beröm för sitt spel av lagkamrater, tränare samt media. När Kalmarsund slagit ut Telge med 2-1 i matcher efter en jämn serie där samtliga matcher slutat med resultatet 4-3 och FBC avgjort den sista i sudden death kände Agnes att nu har vi verkligen chansen att fixa detta. 

I play off 2 skulle de nämligen ställas mot Warberg IC, laget som slutade etta i samma serie, men som Kalmarsund redan hade slagit. Kalmarsund vinner första matchen i bäst av tre hemma och spelar sedan en tuff och jämn match mot ett spelskickligt WIC i Varberg. Kalmarsund tuffar på med sina tre kedjor medan WIC går ner på två och när cirka 5 minuter av matchen återstår lossnar det ordentligt för FBC som till sist vinner matchen med 2-7. När Kalmarsundsklacken började plocka fram löpsedlarna och t-shirtsen som förkunnade att laget tagit sig till SSL så började Agnes förstå att nu händer det på riktigt! Laget som blivit hennes andra familj och som sett ut på ungefär samma sätt de senaste åren kommer nästa år att spela mot de allra bästa klubblagen i världen. Agnes ser fram emot att få spela mot KAIS Mora och Anna WIjk, som av många ses som världens bästa spelare just nu, men allra häftigast kommer det att bli när hon får möta Louise Wickström, som hon spelat med i Olofström under Asperotiden och som var hennes idol då. 

Vi på Aspero vill säga GRATTIS till Agnes och Kalmarsund till er plats i SSL och vi hoppas på att ni gör en bra första SSL-säsong. Vi tycker även att det alltid är lika roligt att se när våra elever verkligen visar upp att de är vinnare idrottsligt, socialt och studiemässigt!

 

Karlskrona