Fd eleven Markus Sjöbrink

SM-finalen i handboll går snart av stapeln, men för många andra är handbollssäsongen sedan några veckor tillbaka över. För vår förra handbollselev Markus Sjöbrink har säsongen varit över i några veckor, men redan nu är förberedelserna igång för nästa säsong.

Hur har åren efter studenten varit för elithandbollsspelaren Markus Sjöbrink?

Vilket program läste du på Aspero?

Samhäll Samhäll

 

Markus, din karriär har fortsatt på elitnivå sedan studenten. Kan du berätta hur åren efter studenten sett ut. 

Det blev 1 år till i Halmstad efter studenten. Men tyvärr åkte vi ut högstaligan med Drott. Efter det året flyttade jag till Eskilstuna där jag spelade i Eskilstuna Guif i 2 säsonger och nu är jag i Lund sedan 1 år tillbaka då jag spelar för Lugi. 

 

Du har i princip varit heltidsanställt handbollsspelare sedan studenten, visste du om att det skulle bli så bra under tiden du gick på Aspero? 

Nej, det var väl önsketänkande. Samtidigt har jag alltid jobbat hårt för att jag ska kunna göra det. Sen kände jag väl att mina möjligheter att göra det var goda om jag tränade bra och gjorde bra val för min utveckling. 

 

Hur gick det att satsa på både handboll och skolan under gymnasietiden? 

Jag tyckte det gick mycket bra. Skolan var väldigt förstående och hjälpte till mycket för att det skulle kunna gå.  Det var en stor del till att det blev Halmstad för mig under gymnasietiden. 

 

Du var tidigt med i ungdomslandslagen, fokuserade du på skolan trots att det såg ljust ut för din handbollssatsning eller halkade studierna efter? Hur prioriterade du?

Jag själv tycker att jag lyckades helt okej med både skola och handboll. Man kan väl ibland tänka tillbaka och inse att man kunde gjort lite mer i skolan men samtidigt var det mycket handboll som tog över i vissa perioder. Det kan vara en svår balansgång det där. Men allt som allt så är jag nöjd med hur jag hanterade det. 

 

Du har gjort några landskamper och mästerskap med landslaget, vilket är ditt bästa minne från landslaget?

Den är väldigt svår. Finns nog inget speciellt minne mer än att alla mästerskap var väldigt roliga med häftiga matcher och samtidigt väldigt roligt att umgås med spelare från andra lag i Sverige. Där har man fått många vänner. 

 

Vad gjorde att du lämnade Halmstad efter studenten? Varför föll valet på Guif?

Eftersom att vi åkte ur handbollsligan med Drott så ville jag vidare pga att jag ville fortsätta spela i högstaligan och få utveckling av det. Anledningen till att det blev Guif var till stor del möjligheten att få spela mycket. Och även få bra träning. Både på handbollsplanen och med fysen.

 

Vad har du för målsättning med handbollskarriären? Hur ser nästa säsong ut? Blir du kvar i LUGI?

Jag har 1 år kvar av mitt kontrakt i Lugi. Målsättningen är att nästa säsong utveckla mitt spel ytterligare och i framtiden är målsättningen att spela utomlands. 

En pojkdröm är självklart också att få spela i herrlandslaget. 

 

Hur ser en vanlig dag ut för en handbollsspelare? Vad fyller du tiden utanför själva handbollsspelandet med?

Det är väldigt olika. Vissa dagar har vi dubbla pass vissa dagar bara ett. Men generellt så tränar vi kl 16. Tiden innan träningen brukar jag göra lite allt möjligt. Ibland egenträning, umgås med kompisar mm. 

Eventuellt kommer jag börja läsa antingen till hösten eller våren nästa år. 

 

Säsongen är sedan ett par veckor över för er del, är det ledighet som gäller nu några veckor eller när startar försäsongen?

Vi har haft 2 veckor ledigt efter säsongen. Nu är vi inne i första veckan av försäsongen som håller på lite mer än en månad innan vi får lite längre semester med egenträning i sommar.

 

Har du idag någon kontakt med någon av de du läste handboll med på Aspero?

Jag är i Halmstad en del när det finns tid. Då jag har många kompisar kvar där. Det händer ofta att man springer på gamla klasskompisar och andra som gick på Aspero. 

 

Tack för att du tog dig tid! Lycka till framöver!

Halmstad