Gillar när det går fort

Vi vill uppmärksamma en av våra ridsportelever på Aspero, Simone Andersen, som tillsammans med sin häst Chocolatte, tävlar i fälttävlan, där dressyr, banhoppning och terrängritt är de tre grenarna. Simones framgångsgren är dressyr även om hon tycker att terräng är roligast. ”Vi gillar när det går fort”, säger Simone och skrattar. På frågan om hon har skadat sig någon gång, svarar Simone att hon som 10-åring bröt något nyckelben och fick hjärnskakning, men det var inget som avskräckte henne det minsta. 

 

Kärleken till hästen är den stora motivationen till sporten. Simone ska fortsätta tävla med ”Latte”, nu när hon har lämnat juniortävlingarna bakom sig. Man är junior upp till man fyller 18 år. Simone rankades som 6a efter förra tävlingssäsongens slut i Sverige. Hon kom 8a på junior-SM och slutade på en fin 16e-plats i de Nordiska Mästerskapen individuellt. 

 

Framöver är målet att komma med i U21-landslaget, kallat Young riders. Årets säsong kommer Simone ta ledigt från skolan under tre perioder för att tävla i Sverige, Danmark, Tyskland, Holland och Polen. Om hon når jämna höga resultat under de kommande tävlingarna kanske hon tas ut till truppen som får representera Sverige på de Nordiska Mästerskapen i Finland i sommar. Att kombinera skolarbetet på Aspero med idrotten går bra, tycker Simone, men visst kan det vara jobbigt ibland då hon måste läsa i förväg eller ta igen i efterhand det hon missar pga tävlandet. 

 

Hon ska fortsätta sina studier på Malmö Universitet efter studenten. I Skåne har hon många vänner genom ridningen, där finns fler tävlingar och goda träningsförutsättningar. Tanken är att studera vidare till mäklare, genom att läsa Fastighetsförmedlingsprogrammet. Vi håller tummarna för Simone, önskar henne lycka till med studierna och hoppas få se henne i NM i sommar och på EM 2019, som hon själv siktar mot.

Karlskrona