Ingrid Lindblad

Idrottskoordinatorn har inte bara träffat före detta elever, även nuvarande elever sätts under lupp under våren. Denna gång är det golfspelaren Ingrid Lindblad som berättar om sin gymnasietid och vad som händer efter studenten om några månader!

Ingrid, du gjorde stora framsteg på golfbanorna runtom i världen under 2018. Vad har detta betytt för ditt självförtroende och tron på att du ska lyckas inom golfen? 

Jag har fått en bekräftelse på att träningen ger resultat. Det är värt slitet under vinterhalvåret. Detta har inneburit att jag har blivit inbjuden till fler tävlingar än planerat vilket är angenämt men ställer till planeringen lite. 

Min planering är gjord i samråd med golfförbundet vilket gör att jag har en plan tillsammans med dem, vilket påverkar vilka tävlingar jag deltar i. 

 

Vilket är ditt starkaste minne från 2018?

Individuellt är det vinsten i German girls för att jag spelade väldigt bra golf. Det är första tävlingen jag kände att allt gick bra. Som lag är det Junior Ryder cup, där man spelar med och mot killar i olika konstellationer. Där var vi oerhört nära att ta segern mot USA, som har prenumererat på titeln några år i rad. I och med framgången där fick vi vara med för att se och lära under hela ”riktiga” Ryder cup.

 

På vilket sätt kommer dina framsteg hjälpa dig 2019?

Jag har fått ett fullt scholarship på ett college i USA. Det kommer jag ta eftersom jag samtidigt kommer få en bra utbildning på köpet. Jag har även fått spela Annika invitational USA. Den vann jag, vilket innebar att jag fick spela min första proffstävling vilket var väldigt lärorikt inför framtiden. 

 

Du tar studenten till sommaren, vad har du för planer efter studenten? 

College. Jag vill både ha en utbildning att falla tillbaka på samt att få möta de bästa spelarna i de bästa tävlingarna innan jag blir proffs. 

 

Har din satsning på golfen förändrats under din gymnasiet i takt med framgångarna eller väger studierna fortfarande lika tungt som golfen? Hur resonerar du gällande studierna?

Skolan är viktig för att komma in på college. Jag tycker om skolan och har alltid satsat högt, vilket även kommer hjälpa mig på college. College har varit mitt mål sedan ett år tillbaka då jag började prestera så bra som jag gjort det senaste året. 

 

Du är borta på tävlingar en hel del, hur fungerar det samtidigt som du studerar på Aspero?

Jag tycker det fungerar mycket bra. Lärarna har full förståelse för all tid jag är borta. Vi har en plan för det jag missar och jag försöker jobba ikapp när jag är borta. Jag har bra kontakt med lärarna så att jag har koll på allt. 

 

På vilket sätt hjälper golfträningen på Aspero dig i din utveckling? Kan du fokusera på andra saker på kvällsträningarna eller kan du helt enkelt lägga tid på andra saker efter skolan då du redan har tränat ett pass på förmiddagen? 

Det ser ganska likt ut som tidigare. Jag tränar inte annorlunda bara för att det är en tävling i närtid. Däremot har den ökade träningsmängden i och med skolträningen kunnat göra att jag utvecklats ännu mer. 

 

Om du inte skulle lyckas ta steget mot ett långvarigt proffsäventyr, vad skulle du då vilja ”bli” istället? 

Jag har ingen aning om vad jag vill bli om jag inte lyckas inom golfen. Min plan är att gå klart college för att sedan inleda en proffskarriär. 

 

Hur ser de närmaste månaderna ut för dig? 

Ett av mina närmaste mål är EM på Sardinien i sommar samt lag-SM, där jag tävlar för Ringenäs GK. 

 

Lycka till Ingrid!!

Halmstad