Intervju med Selma Hajrulovska

Nedan följer en intervju med Selma som är en elitsatsande tennisspelare i åk 2 på Aspero Idrottsgymnasium i Halmstad.

Varför valde du gym/fitness på Aspero Idrottsgymnasium?

För att att min sport inte fanns på skolan men Aspero gym/fitness var ett bra val för mig.

Vill man bli en elitspelare måste man inte bara utföra sin egen sport utan också bygga upp sig fysiskt med träning och gym. Instruktörerna på gym/fitness är duktiga och hjälpsamma. Vi får egna program som är inriktade mot våra idrotter. När jag utvecklats i gymmet har jag fått nya övningar. Jag har fått bättre kondition, styrka och snabbhet som jag har nytta av i tennisen. Jag känner mig starkare på banan. Vi fokuserar mycket på bål och magträning och det varit bra för min slagteknik. Genom den fysiska träningen känner jag mig också mentalt starkare.

 

Hur länge har du spelat tennis och hur mycket tränar du?

Jag började när jag var 9 år. Totalt tränar jag ca 10 pass/vecka. Det blir tennis 6 gånger i veckan, fys i klubben 2 gånger i veckan och minst 2 pass i skolan. 

 

Hur hinner du med studierna med så mycket träning?

Rutiner, jag har rutiner för mina studier och min träning. Det gäller att utnyttja lektionerna och håltimmar också. Jag får mycket hjälp av lärarna annars hade jag inte hunnit.

Lärarna erbjuder studiehandledning för elever som tränar så mycket som mig.

Idag har jag bättre studieresultat än i grundskolan trots att jag tränar mer. Träningen gör mig pigg och det blir lättare att klara studierna.

 

Vad ser du fram emot nu?

Jag vill komma in på collage och nå bra resultat där. På sikt vill jag bli tennisproffs! Jag vill klara mina studier på ett bra sätt. Allt kan hända med min karriär så jag vill ha mina studier i ryggen.

 

Hur ska du nå dina mål?

Solklart att sova, äta och träna rätt. Ska försöka vara lika hungrig under varje träning och match. Jag kommer alltid kämpa för att nå bättre resultat.

 

Tröttnar du aldrig på så mycket träning?

Nej, tennis är den sporten jag gillar. Det är en lycka när jag kommer till träningen. Även när det är tung fys så vet jag att det är bra för min karriär.

 

När börjar din tävlingssäsong?

I slutet av April börjar säsongen i Sverige sedan blir det internationella tävlingar med start i sommar.

 

Vi tackar Selma för pratstunden och önskar henne Lycka Till!

Halmstad