Möt fd eleven Lisa Angelin

Även om vi är ett idrottsgymnasium är det så klart studierna som går först eftersom vi har studieförberedande program. Idag tar vi tempen på en f.d elev som inte valde idrotten som heltidsprojekt efter studenten utan satsade på en annan karriär. Möt Lisa Angelin!

Lisa, det var ett tag sedan du tog studenten. Vad har du hittat på sedan dess? 

Jag har lagt mycket tid på jobb och studier för att nå dit jag är idag, vilket jag är mycket glad och tacksam över att jag har valt att göra.

 

Du läste till mäklare genom en mäklarfirma? Var det jobbigt att jobba och plugga samtidigt? 

Ja det var tufft att arbeta och plugga samtidigt. Det ställdes höga krav på en själv att hinna med allting. Jag hade ett tydligt mål vilket gjorde det lättare att ta sig igenom den tiden. Det hade både sina för och nackdelar att studera och arbeta samtidigt. Jag fick lära mig att prioritera vilket jag har haft med mig mycket av i både studier och i arbetslivet.
Idag är jag väldigt stolt över mig själv och glad att jag gjorde på det här sättet eftersom jag fick arbetslivserfarenhet under tiden som jag studerade.

 

Varför valde du att göra på det viset istället för att bara plugga till mäklare och lägga all fokus på det, eller måste man göra det via en mäklarfirma? 

Jag valde att utbilda mig via FEI som driver Sveriges största fastighetsmäklarutbildning i samarbete med Högskolan Väst. Det finns möjlighet att läsa utbildningen på flera olika orter i Sverige, jag bestämde mig för att läsa på distans via Malmö Högskola. Jag var på plats på högskolan i Malmö var tredje vecka och gick på föreläsningar onsdag-lördag med ungefär 12 timmars pass varje dag. Övriga veckor studerade jag på distans i Halmstad i kombination med jobb.
Eftersom jag redan hade fått in en fot i branschen såg jag det som en möjlighet att utbilda mig via mäklarfirman som jag blev anställd på. Uppdragsutbildningen som jag gick måste finansieras av en arbetsgivare och jag fick en möjlighet att betala min utbildningen själv via företaget genom avdrag på min lön.

 

Hur tidigt bestämde du dig för att bli mäklare och på vilket sätt påverkade det dina studier på Aspero? 

Jag bestämde mig för att studera till mäklare efter att jag hade arbetat med service och försäljning under ett år efter studenten. Jag har alltid haft ett stort intresse för hus och tyckte att det var en bra kombination med försäljning.
Redan på Aspero hade jag bestämt mig för att fortsätta studera på högskolan efter studenten men visste inte vad jag ville utbilda mig till. Jag vad medveten om att mina studier skulle vara avgörande för att komma in på olika utbildningar på högskolan. Jag bestämde mig därför väldigt tidigt på Aspero att lägga mycket tid på mina studier eftersom jag inte ville att mina betyg skulle begränsa mig från att komma in på den utbildningen som jag skulle välja.

 

Du som f.d. handbollstjej, fortsatte du träna efter studenten eller lade du direkt fokus på studierna? 

Jag fortsatte att träna handboll i två år efter att jag tog studenten. Tyvärr räckte inte tiden till efter att jag började studera och arbeta samtidigt eftersom jag jobbade mycket kvällar och helger. Hade dygnet haft fler timmar hade jag absolut fortsatt med handbollen. Tyvärr kändes det inte rättvist varken mot laget eller mot mig själv eftersom jag inte kunde lägga ner lika mycket tid som jag alltid har gjort på idrotten. Det var ett tufft beslut att ta.   

 

Jag kan tänka mig att mäklaryrket är ganska slitsamt med en del press, eller hur upplevde du det egentligen?

Yrket som mäklare var väldigt roligt men samtidigt slitsamt. Jag jobbade mycket och under alla månader på året hade jag provision som lön. På sikt kände jag att det skulle bli tufft och jag hade svårt att vara ledig när jag egentligen behövde det.

Jag bestämde mig för att jag ville fortsätta inom fastighetsbranschen och arbeta med människor och fick därför upp intresse för fastighetsförvaltning. Jag valde att komplettera min högskoleutbildning till fastighetsförvaltare i 6 månader på Newton i Göteborg.

Jag fick därefter en tjänst som förvaltningsassistent på Willhem som är den största privata bostadsaktören i Halmstad. Willhem äger och förvaltar cirka 26 000 hyreslägenheter och finns på 13 stycken orter i Sverige.

Den 1 juni 2018 blev jag erbjuden en ny tjänst som fastighetsförvaltare på Willhem.

 

Vad gör du som fastighetsförvaltare?

 Min tjänst som fastighetsförvaltare på Willhem är väldigt bred. Jag har personalansvar för bovärdar och förvaltningsassistenter. Upprätta och fullföljer affärsplaner för mitt förvaltningsområde. Jag planerar underhåll av fastigheter i form av reparationer och renovering, tar fram underlag för budget och prognoser under året.
Ansvarar även för att myndighetsbesiktningar genomförs och mycket mera.

 

Vad har du för mål med din karriär, vare sig det är inom mäklaryrket eller annat? Hur ser den närmaste tiden ut?

 Målet med min karriär är att alltid fortsätta lära mig nya saker. Mitt fokus just nu är att utveckla mitt ledarskap och teknisk förvaltning.

Min ambition är att i framtiden ha mer ansvar inom fastighetsförvaltning.

Avslutningsvis kan jag berätta att jag har hittat en ny träningsform som passar mig fantastiskt, Crossfit har blivit mitt nya stora fritidsintresse.

 

Det låter som att du har fullt upp. Skönt att du tar dig tid att träna iaf. Tack för att du tog dig tid att svara på några frågor.
Lycka till med allt du tar dig för! 

Halmstad