Välkommen Lasse

Vi har den äran att presentera det senaste tillskottet här på Aspero, Lasse Sandén. Lasse är 66 år och har en lång arbetslivserfarenhet. Man skulle kunna skriva hur mycket som helst om Lasses gedigna meritlista men vi håller oss till läraryrket. Lasse har jobbat som lärare i 27 år sammanlagt. Hans behörighet sträcker sig långt men här på Aspero undervisar Lasse i Ekonomi, Juridik, Psykologi, Filosofi och gymnasiearbete. Lasse brinner framförallt för ekonomi och juridik. Pedagogisk grundsyn för Lasse är ansvarsfördelning: pedagogen förmedlar kunskap och eleverna tar emot kunskap.
Det är en harmoni där det känns tillfredsställande att få kunskap. Ledordet, för all pedagogik, är motivation. Pedagogen måste synliggöra värdet av kunskapen. 

Fritidsintressen:
Lasse brinner för musik, framförallt gitarr. Det är 1960 och 1970-tals musik som står i fokus, Beatles, Creadens Clearwater revival, osv. Lasse och hans fru bor i Björkenäs, Torhamn, nära havet. Där trivs de utomordentligt. På senare tid har paret köpt en husbil där upptäckten av Sverige står i fokus. Senaste rutten gick till det vackra Lofoten i Norge. 

När man sitter och intervjuar Lasse märker man att han fortfarande brinner för skolan och läraryrket. I framtiden längtar paret till varmare breddgrader: solen och värmen. Vad som händer i framtiden, "det står skrivet i stjärnorna!" 

Vi är alla glada för att fått en sån riktig klippa i Lasse och han kommer bidra enormt mycket med sin erfarenhet här på Aspero!

Hjärtligt välkommen!!!

Karlskrona