Fotboll

Aspero idrottsgymnasium har genom åren vunnit både SM-guld och varit delaktiga i utbildandet av flera stora elitfotbollsspelare.Vi har ett nära samarbete med sjukgymnast som jobbar med att både förebygga och lindra de skador som uppkommer i samband med fotbollsspelandet. Vi har goda kontakter och samarbeten med berörda fotbollsklubbar i vårt närområde på både herr- och damsidan.
Aspero har två inriktningar på fotbollsutbildningen, ELIT och profil.

 

Tränare
 

Jimmy Karlsson 

Utbildad gymnasielärare i Idrott och hälsa samt svenska. Jimmy har tränat lag i Leikin, Centern och HBK och genomgått UEFA avancerad tränarutbildning samt UEFA Elite Youth. Han har idag även uppdrag inom Hallands fotbollsförbund som förbundskapten för distriktslag.
 Timy Karlsson

Utbildad gymnasielärare i Idrott och hälsa samt samhällskunskap. Timy är utbildad mv-tränare på avancerad nivå. Han är även mv-tränare för IS Halmia, målvaktsinstruktör för Svenska Fotbollsförbundets U landslag samt mv-ansvarig för Hallands Fotbollsförbund. 

 

Anläggning

Vi har idag en mycket bra träningsmiljö att erbjuda alla elever vid Asperos idrottsgymnasium då vi i närhet till skolan har tillgång till både naturgräs, konstgräsplan ute samt konstgräs inne (Kombihallen), samt gym.

 

Utbildningen

Utbildningen hos oss handlar om en allsidig individuell utveckling i fotboll i en inspirerande och lustfylld träningsmiljö. Vi är framförallt ett komplement till föreningens verksamhet där du i huvudel har din träning samt spelar matcher. Under dina tre år hos oss får du både praktiska och teoretiska kunskaper om alla fotbollens delar såsom individuellt och kollektivt   försvars- och anfallsspel, teknik, fysik, mv-spel samt taktik. Vi arbetar både med fotbollsspelarens individuella utveckling samt positionsanpassar träningen. Vi arbetar även  extra med speluppfattningen som blir allt viktigare i dagens fotboll. För dig som målvakt erbjuds individuell målvaktsträning av utbildad mv-instruktör. Du som går Profil tränar två fotbollspass per vecka samt gym och teori. Du som går ELIT tränar tre pass fotboll samt gym och ett teori.

 

I teoripassen får du förutom ovanstående fördjupade kunskaper inom bl.a. träningslära, kost/näringslära, idrottspsykologi, ledarskap samt skador/rehab.

 

Länk till Svff

 

För mer information kontakta Asperos huvudinstruktör Jimmy Karlsson

E-post

Tfn: 035-136903