Golf

Fredrik Wetterstrand har sedan starten 2002 byggt upp en unik golfutbildning på Aspero.
Tränarnas engagemang och erfarenhet, elevernas träningsmöjligheter och skolans totalkoncept gör att många unga golfare söker sig till Halmstad från hela Sverige.

Vi är auktoriserade som golfgymnasium, vilket ställer höga krav på tränarens kvalitet, antal golftimmar, inomhusträning med mera. Dessa krav lever Aspero med råge upp till. Halmstad är en av de golftätaste kommunerna med 10 anläggningar och 180 hål inom två mils radie från centrum, och var värd för Solheim Cup 2007.


Tränare

Fredrik Wetterstrand

E-post

Tfn: 0703-940110

Fredrik Wetterstrand har en gedigen akademisk idrottsutbildning, är utvecklingscoach för Swedish Golfteam, lärare på School of Golf på Högskolan i Halmstad och på PGA:s tränarutbildningar. Fredrik har också skrivit flera böcker och utbildningsmaterial om golf.


Thomas Lindström

Thomas Lindström har en gedigen utbildning i regi av PGA och SGF och ytterligare vidareutbildningar som funktionell anpassad rörelsestyrka för golf samt PGA advanced short game utbildning i närspel. Han är Pro på Ringenäs GK sedan 2001 och har utbildat många framgångsrika spelare.


Daniel Stark

Daniel Stark är Pro och junioransvarig på Halmstad GK. Förutom instruktör på Aspero är Daniel även coach för Handi Golf landslaget.
 

Kristian Söderström Malmborg

Kristian är Head Pro på Haverdals Golfklubb och har en fin akademisk bakgrund i en kandidatexamen inom Biomedicin inriktning fysik träning från Högskolan i Halmstad. Kristian är även utbildad PGA-tränare och har sedan tidigare jobbat flera år som Personlig Tränare. Kristian har även kopplingar till Swedish Golfteam där han arbetar som fysexpert under olika juniorläger.

Anläggning

Sveriges golfhuvudstad erbjuder de bästa träningsmöjligheterna med fantastiska banor och träningsområden. Vi är också på Idrottscentrums fullutrustade gym.


Utbildningen

Träningen är uppbyggd kring några övergripande teman; att förstå spelet, att förstå sitt eget spel och att förstå hur man tränar golf så effektivt som möjligt. Stor vikt läggs vid att kunna analysera sig själv och sitt eget spel, samt att utifrån det lägga upp en egen plan för sin träning. 

Du som går golfprofil tränar golf två gånger i veckan samt gym och teori. Du som går golf NIU tränar golf tre gånger per vecka samt gym och teori.
Samtliga elever på Aspero får gymkort till Idrottscentrums fullutrustade träningsanläggning.

Träningen under aug-okt är inriktad mot närspel, puttning och wedgar. Därefter ägnar vi oss åt fys, teori och teknikträning inomhus. I april börjar vi med slagträning och närspel. 

Du får även grundliga och fördjupade kunskaper inom kost/näringslära, anatomi, träningslära, ledarskap, idrottspsykologi, skador och rehabilitering.

 

För mer information kontakta Asperos idrottskoordinator Jimmy Karlsson

E-post

Tfn: 035-136906