Handboll

Aspero Idrottsgymnasium - ett unikt koncept
Kombinationen av idrott och studier är Aspero Idrottsgymnasiums profil. Här får du möjlighet att satsa på båda delarna. Din individuella utveckling är i fokus, både i idrotten och i skolarbetet. 
Asperos vision är att individen ska nå sina målsättningar både inom idrott och studier. Att kombinera gymnasiestudier och idrott är Asperos bärande idé och skolan har lång erfarenhet av att fostra elitidrottare. Inom handbollen har flera spelare ifrån Aspero nått väldigt långt i sina karriärer, såsom Magnus Persson och Anton Halén.


Aspero Idrottsgymnasium - NIU Handboll

Aspero är ett av Svenska Handbollförbundets Elit NIU Handbollsgymnasium, vilket medför att utbildningen följer SHF:s riktlinjer och kvalitetsgranskas av SHF. 
 Aspero håller hög kvalitet genom

    •    meriterade och välutbildade tränare både inom handboll och fysträning

    •    välstrukturerade individuellt inriktade träningar med hög kvalitet

    •    gymkort till alla elever

    •    idrottsteori - kost, näringslära, idrottspsykologi mm

    •    närhet till Högskolans hall, gym och laboratorium

    •    närhet till Halmstad Arena

    •    regelbundna fystester för samtliga elever

    •    samarbete med högskolan och dess studenter

Samtliga handbollsträningar bedrivs i Halmstad Arena som är en multisportanläggning som möter elitidrottens krav.

På träningsanläggningen Idrottscentrum sker huvuddelen av Asperos fysträning. Gymmet är ett referensgym till Eleiko Sport, och är därmed anpassat till att utveckla atleter.

Aspero har ett starkt nätverk av specialister för att förebygga skador och utforma rehabiliterande träning.

Samarbete med elitförening

Aspero Idrottsgymnasium har sedan 2002 ett mycket nära samarbete med HK Drott Halmstad och Halmstad Handboll. Samarbetet syftar till att spelaren ska erbjudas en optimal elitmiljö dagtid samt kvällstid för att ge spelaren maximala förutsättningar att nå elit- och landslagsspel. 

 

 

Tränare

Marcus Artursson

Marcus är utbildad lärare och har en gedigen tränarerfarenhet på olika nivåer. Just nu är Marcus verksam inom flera ungdomslag i Halmstad Handboll. 

Dessutom är han seniortränare i div. 2 laget HK Hök i från Laholm. Marcus har lång spelarerfarenhet bakom sig, bland annat i HK Drott Halmstad och Halmstad HP IF. 

Han är inom kort färdig med sin TS3 utbildning, det högsta tränarutbildningen inom Sverige.

E-post

 

 

Sofie Sivertsson

Är utbildad på Biomedicinprogrammet på Halmstad Högskola, med fysisk träning som inriktning.  Sofie arbetar idag som PT på Aspero för de elever som valt handboll

och har en lång erfarenhet av detta.

Sebbe Norman

Sebbe Norman är certifierad målvaktstränare på skolan. Sebbe är verksam som målvaktstränare i HK Drott och Halmstad Handboll ifrån A-ungdom till seniorer.

  

 

Anläggning

Samtliga handbollsträningar bedrivs i Halmstad Arena som är en samlingsplats för kommunens idrott, en multisportanläggning som möter elitidrottens krav. Här bedriver bland annat HK Drott Halmstad sin verksamhet, från träningar och matcher till kansliverksamhet och utbildning.

 

På träningsanläggningen Idrottscentrum sker huvuddelen av vår fysträning. Idrottscentrum finns på Högskolan i Halmstad och Aspero ligger i direkt anslutning till Campus. Gymmet är ett referensgym till Eleiko Sport, och är därmed anpassat till att utveckla atleter.

 

Utbildningen

Vi jobbar med handbollsutveckling både tekniskt, taktiskt, fysiskt och mentalt. Träningens fokus ligger på den individuella utvecklingen. Under din utbildning får du även grundliga och fördjupade kunskaper inom näringslära, anatomi, träningslära, ledarskap, idrottspsykologi, skador och rehabilitering. Du som går handbollsprofil har två handbollspass per vecka samt gym och teori. Du som handboll NIU har tre handbollspass per vecka samt gym och teori. Samtliga elever på Aspero får gymkort till Idrottscentrums fullutrustrade träningsanläggning.

 

 

Samarbete

HK Drott Halmstad

Svenska Handbollförbundet

Idrottscentrum

 

För mer information kontakta Asperos idrottskoordinator Marcus Holm

E-post

Tfn: 035-136906