Ishockey

Halmstad Hammers var en av initiativtagarna till uppstarten av Aspero Idrottsgymnasium 2002. Tack vare det långvariga och täta samarbetet erbjuds eleverna en helhetslösning där fokus under skoltid ligger på individuell utveckling och som följs upp av Jens under kvällsträningar och matcher.

Målet är att utbilda spelarna såväl taktiskt, tekniskt, fysiskt, psykiskt som socialt i kombination med högskoleförberedande studier.

Vi prioriterar individuell teknikträning såsom skott-, skridsko- och klubbteknik. Dessutom ägnar vi oss åt taktik och spelförståelse.
Alla får dessutom individuella fysträningsprogram samt att istester och fystester genomförs kontinuerligt under hela studietiden.

Tränare

Jens Berggard har erfarenheter som seniortränare i Härnösand och Halmstad Hammers. Jens har också varit junior och ungdomsansvarig i Esbjerg och Danmark. Han har genomgått JS 2 tränarutbildning. Nu är Jens både huvudtränare för våra elever på dagtid och även juniortränare i Hammers på kvällstid. Detta ger hockeyeleverna en röd tråd i utbildningen.

Emil Åström är examinerad i psykologi med inriktning idrott och motion. Är ansvarig för fysträningen i Halmstad Hammers tre äldsta lag och är även assisterande tränare i J18. 

 

 

 

 

 

Anläggningen

Isträningen bedrivs i fantastiska Halmstad Arena. Där finns två ishallar med sammanlagt tre isytor. Även gym och teorisalar finns tillgängligt i fräscha lokaler.

Utbildningen

Under din utbildning får du även grundliga och fördjupade kunskaper inom kost/näringslära, anatomi, träningslära, ledarskap, idrottspsykologi, skador och rehabilitering.
Samtliga elever på Aspero får gymkort till Idrottscentrums fullutrustade träningsanläggning.


Samarbete

Aspero är certifierat av Svenska Hockeyförbundet som ishockeygymnasium.

I Halmstad samarbetar Aspero med Halmstad Hockey som spelar i div 1. Halmstad Hockey har en gedigen och väl fungerande ungdoms och juniorverksamhet där J-18 spelar i division 1 och J20 i Elit södra.

 

För mer information kontakta Idrottskoordinator Jimmy Karlsson.
E-post 
Tlf: 035-136906

 

Halmstad Ungdom Hockey Club

Svenska ishockeyförbundet