Arkiv

Studenten

2019-02-25
Vi är medvetna om att många redan kommit långt i planerna gällande studenten så här kommer lite information om tider och även om studentplakat:På Aspero är dagen för studenten fredagen den 14/6. Eleverna samlas på skolan 11:00 och efter lite gemensamma aktiviter och studentlunch är det utspark 15:00. Sedan kommer frågan om vad det ska stå på plakaten. Vi har följande rekommendationer:
Artikel

Aspero Karlskrona 10 år

2018-12-19
Hösten 2008 startade 10 modiga elever sin gymnasieutbildning på Aspero på Rosenholm. Denna termin fyller Aspero Karlskrona 10 år. Detta firar vi internt men vill samtidigt också bjuda in alla före detta elever och personal för att träffas över en bit tårta i gårdskaféet. Vi har drop in mellan 12:30 och 13:30. Hjärtligt välkomna!
Artikel

Alla goda ting är tre

2018-11-05
Vi har oavsett tre goda nyheter avseende Asperos fotbollsprofil. För det första har vi glädjen att meddela att det blir den nyutnämnda tränaren för Asarums IF dam, Jens Wedeborg som kommer att efterträda Herman Ottosson som instruktör på Asperos fotbollsprofil. Jens gör sin första träning imorgon (tisdag) Välkommen Jens!
Artikel

Anmälan till besöksdagar

2018-09-19
Nedan anmäler du dig till våra olika besöksdagar:FotbollsdagarGolfdagarGym/fitnessdagarHandbollsdagarInnebandydagar
Artikel

Skolstart

2018-07-23
Vi välkomnar både nya och gamla elever till ett nytt läsår på Aspero Idrottsgymnasium.
Artikel

Vad skall det stå på studentskylten?

2018-04-09
Det har kommit en del frågor om vad man (föräldrar) ska skriva för "klassbeteckning" på studentskylten. Det är naturligtvis upp till var och en att skriva vad man vill men det kan ju vara lite klädsamt om man skriver lika. Förslaget som följer är de officiella beteckningarna på studievägen följt av klassbeteckningen (och om man vill året då utbildningen började eftersom det blir mer och mer vanligt att man använder detta som klassbeteckning istället även om vi inte gör detta på Aspero. I ert fall 15)
Artikel

Program för studenten

2018-04-09
Det är många som börjar blicka fram emot studenten vid den här tiden på året. För att underlättar er planering informerar vi om hur programmet för studenterna (åk 3) ser ut fredagen den 15/6:11.00 Samling och examenshögtid på Aspero 12.30 Lunch Scandic hotell14.00 Samling i klassrum tillsammans med mentorer med avbrott för fotografering.15.00 Klassvis utspring på skolgården.
Artikel

Gillar när det går fort

2018-02-09
Vi vill uppmärksamma en av våra ridsportelever på Aspero, Simone Andersen, som tillsammans med sin häst Chocolatte, tävlar i fälttävlan, där dressyr, banhoppning och terrängritt är de tre grenarna. Simones framgångsgren är dressyr även om hon tycker att terräng är roligast. ”Vi gillar när det går fort”, säger Simone och skrattar.
Artikel

Finalister i årets UF

2018-02-08
Vi på Aspero Idrottsgymnasium i Karlskrona kan stolt berätta att två utav skolans UF-företag har gått vidare som finalister i kategorin ”årets UF-företag” i Blekinge/Bromölla.
Artikel

Välkommen Lasse

2017-11-02
Vi har den äran att presentera det senaste tillskottet här på Aspero, Lasse Sandén. Lasse är 66 år och har en lång arbetslivserfarenhet. Man skulle kunna skriva hur mycket som helst om Lasses gedigna meritlista men vi håller oss till läraryrket. Lasse har jobbat som lärare i 27 år sammanlagt. Hans behörighet sträcker sig långt men här på Aspero undervisar Lasse i Ekonomi, Juridik, Psykologi, Filosofi och gymnasiearbete.
Artikel