Arkiv

Gillar när det går fort

2018-02-09
Vi vill uppmärksamma en av våra ridsportelever på Aspero, Simone Andersen, som tillsammans med sin häst Chocolatte, tävlar i fälttävlan, där dressyr, banhoppning och terrängritt är de tre grenarna. Simones framgångsgren är dressyr även om hon tycker att terräng är roligast. ”Vi gillar när det går fort”, säger Simone och skrattar.
Artikel

Finalister i årets UF

2018-02-08
Vi på Aspero Idrottsgymnasium i Karlskrona kan stolt berätta att två utav skolans UF-företag har gått vidare som finalister i kategorin ”årets UF-företag” i Blekinge/Bromölla.
Artikel

Välkommen Lasse

2017-11-02
Vi har den äran att presentera det senaste tillskottet här på Aspero, Lasse Sandén. Lasse är 66 år och har en lång arbetslivserfarenhet. Man skulle kunna skriva hur mycket som helst om Lasses gedigna meritlista men vi håller oss till läraryrket. Lasse har jobbat som lärare i 27 år sammanlagt. Hans behörighet sträcker sig långt men här på Aspero undervisar Lasse i Ekonomi, Juridik, Psykologi, Filosofi och gymnasiearbete.
Artikel

Skolstart

2017-06-19
Kanske lite tidigt men: Skolstart för åk 1 är onsdagen den 23 augusti klockan 09:00 på Aspero Idrottsgymnasium, Landbrogatan 13. Hjärtligt välkomna!Åk 2-3 börjar torsdagen den 24 aug klockan 09:00 i respektive hemklassrum
Artikel

Aspero satsar på ridsport med Grönadals ridcenter

2017-05-11
Aspero i Karlskrona har under flera år kunnat erbjuda idrottsprofil ”ridsport” för enstaka elever. Detta har dock inte alltid varit helt enkelt och vi har därför tagit beslut om ett mer fast grepp om denna profil.Vi har därför glädjen att meddela att vi redan från nästa läsår kommer att inleda ett samarbete med Grönadals ridcenter i syfte att ytterligare tydliggöra förutsättningarna för denna idrottsprofil.
Artikel

Sleep Deep UF till SM

2017-04-04
Vi kan med stolthet meddela att ett av våra nio UF-företag på skolan har gått vidare till SM i Ung Företagsamhet. SM går av stapeln 8-9 maj på Stockholmsmässan i Älvsjö, där alla finalister från de olika regionerna i landet ställer ut.
Artikel

Studentinformation fredag 16/6

2017-04-04
11.00 Examenshögtid med stipendieutdelning etc. (På skolan)12.30 Studentlunch Scandic hotell14.00 Samling i klassrum tillsammans med mentorer med avbrott för fotografering.15.00 Klassvis utspring (skolgården Landbrogatan 13)
Artikel

Intervju med Alva Söderbom

2016-10-31
Alva Söderbom ifrån Aspero Idrottsgymnasium, Karlskrona Handboll var en av deltagarna när 00-Landslaget samlades 4-6 Oktober för dubbla landskamper mot Danmark. Vi satte oss ned med Alva för att se hur hon upplevt spel i landslaget samt hur skolstarten varit på Aspero mm.
Artikel

Engelska Idrotter på Aspero

2016-10-31
Idag avslutade årskurs 1 på Aspero ett 8 veckor långt block där man testat på idrotterna Aussie Rules och Lacrosse i kursen idrott och hälsa. Ett ämnesövergripande projekt där eleverna i ämnet engelska fått lära sig och diskutera spelets syfte, regler och taktik.
Artikel

Angelina Gordér

2016-10-21
Angelina Gordér har tidigare arbetat som matematikhandledare och förstelärarare i en annan kommun. Hon är en efterlängtad återvändare till Aspero och fyller Asperos korridorer med energi och sitt alltid lika smittande leende! 
Artikel