Aspero kan idrott

Idrotten har vi vid 3 tillfällen i veckan, dels som din valda idrott och dels som teori, gym eller fysträning. Du utvecklar din färdighet och teknik tillsammans med våra välmeriterade tränare, som lär dig tänka idrottspsykologiskt och träna hälsosamt.

Kombinationen av idrott och studier är Asperos profil. Här får du möjlighet att satsa på båda delar. Din individuella utveckling är i fokus, både i idrotten och skolarbetet. På idrottsprofilen läser du ämnet Idrott och hälsa, med fördjupningskurserna Idrott och hälsa specialisering 1 och Idrott och hälsa specialisering 2, utöver den obligatoriska Idrott och hälsa 1.

 

Vi undersöker alltid möjligheter att utöka om din idrott inte finns med i listan.  Förutsättningarna är bland annat att det är en idrott inom Riksidrottsförbundet och att vi kan få en duktig och meriterad tränare för din idrott. 

 

Vi har ett nätverk av specialister för att förebygga skador och utforma rehabiliterande träning eller alternativt idrottande. Vi samarbetar med Blekinge Health Arena och Testlabbet för bland annat fystester och träningsprogram.

 

Vårt mål är att du ska utvecklas så långt som möjligt under din tid på Aspero. Att kombinera gymnasiestudier och idrottande är vår bärande idé för din framtid.

Aspero United Skol IF

  Kvalitet

  Vi håller hög kvalitet genom

  • meriterade och välutbildade tränare
  • välstrukturerade träningar med hög kvalitet
  • tillgång till goda träningslokaler och arenor
  • idrottsteori - kost, näringslära, idrottspsykologi mm
  • samarbete med Blekinge Health Arena
  • regelbundna fystester för samtliga elever
  • provträningar för sökande elever på prova-på-dagar
  • Vid frågor om idrotten kontakta idrottskoordinator Jens Norrman (mail)

   

  Samverkanspartners

  Vi samarbetar nära med idrottsklubbar, Blekinge Idrottsförbund och SISU Idrottsutbildarna. Dessutom samverkar vi med det ledande träningscentret Lok & Motion i Karlskrona och med Blekinge Health Arena med sjukgymnast, naprapat, idrottsläkare och massör.

  Lok&Motion 

  Blekinge IFSISUStadium

   

  Smart av träning

   

  Ny forskning visar att unga blir smartare av träning, Läs mer!