Handboll

Tränare

Karl-Johan Lång är utbildad gymnasielärare i historia och idrott och anställd på Aspero. Kalle är välkänd från IF Hästö  med meriter från elitseriespel och juniorlandslaget. Kalle går för närvarande Handbollsförbundets tränarutbildning som komplement till sin idrottslärarutbildning. 

 

Vi samverkar också med Peter Iverfeldt, som är utbildad målvaktstränare, för att utveckla regionens och Asperos målvakter på bästa sätt.

 

Anläggningar

Träningen sker på förmiddagar i Idrottshallen.

 

Utbildningen

Idrotten genomförs dels som din valda idrott och dels som idrottsteori, gym- eller fysträning. Alla delarna behövs för att du ska få största möjliga effekt av din satsning. Praktiska pass ligger på förmiddagen för att ge tid till återhämtning före klubbträningen på kvällen. Fokus på handbollsträningen är din individuella utveckling som spelare och idrottare, med teknik- och taktikträning efter individuella behov.

Dessutom har du fysträning och får teoriutbildning i träningslära, kost och näring, idrottspsykologi med mera.

På handbollsprofilen har du idrott vid 3 tillfällen i veckan. Här finns de flesta av våra elever. Betyg gäller för att komma in på programmet. 

 

Samarbete 

Vi samarbetar nära med idrottsklubbar, Blekinge Idrottsförbund och SISU Idrottsutbildarna. Dessutom samverkar vi med det ledande träningscentret Lok & Motion i Karlskrona, med Blekinge Health Arena, med sjukgymnast, naprapat, idrottsläkare och massör.