Aspero Fotboll

Halmstad

Anläggningen

Träningen bedrivs på närliggande naturgräsplaner, konstgräsplaner och inomhushallar. Samtliga elever på Aspero får gymkort till Idrottscentrums träningsanläggning, ett referensgym till Eleiko Sport, som är anpassat till att utveckla atleter.

Utbildningen

Aspero idrottsgymnasium har utbildat flera stora elitspelare och vunnit skol-SM.

Utbildningen hos oss handlar om en allsidig individuell utveckling i fotboll i en inspirerande och lustfylld träningsmiljö.

Under dina tre år på Aspero får du både praktiska och teoretiska kunskaper om alla fotbollens delar såsom individuellt och kollektivt försvars- och anfallsspel, teknik, fysik och taktik. Fokus ligger på fotbollsspelarens individuella utveckling samt positionsanpassad träning. Vi arbetar även extra med speluppfattningen som blir allt viktigare i dagens fotboll.

För dig som målvakt erbjuds individuell målvaktsträning av utbildad instruktör. Under teoripassen får du fördjupade kunskaper inom bl.a. träningslära, kost/näringslära, idrottspsykologi, ledarskap samt skador/rehab.

Aspero har två inriktningar på fotbollsutbildningen, ELIT och Profil.

Du som valt Profil tränar två fotbollspass per vecka samt gym och teori. På Profil har du samma tränare och träningsanläggningar som elitgruppen.

Betyg gäller för att tas in till programmet. Idrotten är individuellt val, som du anger vid ansökan.

Fotboll Elit

Som elev på Fotboll ELIT läser man samma kurser som Fotboll profil men ingår i en avancerad elitgrupp och erbjuds ett extra träningstillfälle per vecka. Antagningen till Fotboll Elit sker genom betyg samt efter spelarens kvalitéer, vilka bedöms under en uttagning under höstterminen i årskurs 9. Ansök senast 1 december med följande blankett, därefter blir du kallad till uttagning som kommer ske den 19/12.

Samarbeten

Aspero har goda kontakter och samarbeten med berörda fotbollsklubbar i vårt närområde på både herr- och damsidan. Vi har ett nära samarbete med sjukgymnast som jobbar med att både förebygga och rehabilitera skador.

För mer information kontakta Asperos huvudinstruktör:

Jimmy Karlsson

jimmy.karlsson@aspero.nu

035-136906

“Aspero är en fantastisk mindre skola som skapade en grym sammanhållning och vänner för livet. Lärarna visade alltid ett stort engagemang vilket gjorde att jag lärde mig mycket under min tid på Aspero.”

Elev som tog studenten 2019

Våra idrotter

Fotboll =

Golf =

Gym/Fitness =

Handboll =

Innebandy =

Ishockey =

Börja på Aspero

Är du intresserad av att påbörja studier hos oss på Aspero?