Rektor till Aspero Idrottsgymnasium Karlskrona

Rektor 
Kommun: Karlskrona
 

Heltid
 
Tillsvidare

Aspero Idrottsgymnasium 

Aspero Friskolor AB startade 2002 i Halmstad. Företaget har tre skolor som heter Aspero Idrottsgymnasium, placerade i Göteborg, Halmstad och Karlskrona. Aspero Idrottsgymnasium är den lilla skolan med de stora möjligheterna. Asperos vision är att skapa vinnare: studiemässigt, idrottsligt och socialt och knyter an till vår verksamhetsidé som vilar omsorg om individen, kvalificerad utbildning och professionell träning. Vi arbetar med gemenskap, glädje, trivsel och trygghet. Personalen engagerar sig i elevernas helhet, utveckling och utmanar dem att nå sina mål i livet. 

Alla elever kombinerar sin idrottssatsning, på antingen profil eller NIU-nivå, med något av våra högskoleförberedande program, Ekonomi- eller Samhällsprogrammet.

Aspero Idrottsgymnasium Karlskrona 
Aspero Idrottsgymnasium Karlskrona startade 2008 och är belägen centralt på Landbrogatan. Skolan är med sina 250 elever och 25 anställda en unik arbetsplats för elever och personal. Elitmiljön, småskaligheten och det gemensamma intresset skapar en helhet som utgör grunden för den goda trivseln, den familjära stämningen och den individuella utvecklingen. Personalen har en stor och välutvecklad erfarenhet av att kombinera studier och elitidrott. 

Aspero befinner sig i en stabil och trygg ekonomisk situation och är attraktiv bland sökande elever.

Arbetsuppgifter och din profil 
Som rektor hos oss kommer du att ha ett helhetsansvar för skolan, vilket innefattar att ansvara för personal, arbetsmiljö, budget, elevernas måluppfyllelse och den operativa verksamheten. 

För att lyckas i denna roll ser vi att du är tydlig, närvarande och engagerad. Du har ett skickligt pedagogiskt ledarskap och tar ansvar för elevernas lärande och resultat samt personalens utveckling. Eftersom goda relationer är viktigt för oss i arbetet så ser vi att du är relationsskapande, kommunikativ och öppen i ditt bemötande gentemot vårdnadshavare, elever, personal och kollegor.

Du är strukturerad, driven och bra på att kommunicera i tal och skrift. Goda IT-kunskaper och erfarenhet av schemaläggning är meriterande.

Du ska ha goda kunskaper om skolans styrdokument samt kunskaper inom arbetsrätts- och arbetsmiljölagstiftning.

Stor vikt på samarbete 

Asperos kvalitets- och utvecklingsarbete bygger på tydliga strukturer och samarbete i flera forum. På skolan i Karlskrona finns tre förstelärare som är engagerade i kvalitetsarbetet och Aspero har även en kvalitetschef som har ett övergripande ansvar för det systematiska kvalitetsarbetet på alla tre skolorna. Som rektor samarbetar man med kvalitetschef och förstelärare i att driva utvecklingsarbetet framåt. 

Asperos tre rektorer ingår i Aspero Idrottsgymnasiums skolstyrelsegrupp. Här finns ett kollegialt samarbetsklimat där både verksamhets- och ledarskapsfrågor diskuteras. Med en liten organisation och korta beslutsvägar har du stort utrymme att påverka din egen roll och skolans utveckling tillsammans med övriga rektorer och huvudman.

Vi ser även gärna att du delar vårt idrottsintresse.

Kompetenskrav
Rektorsutbildning

Anställningsvillkor 
Tillsvidare tjänst 100% (provanställning tillämpas). Start 2023-01-02 eller enligt överenskommelse. Semestertjänst. Friskvårdsbidrag och friskvårdstid.

Ansökan
Varmt välkommen med din ansökan (CV och personligt brev) via epost till:  
ansokankna@aspero.nu

Märk din ansökan Rektor Aspero. 
Skicka gärna din ansökan omgående, dock senast 4 december 2022.Intervjuer kan även ske löpande. 

Lön
Enligt överenskommelse

Kontakt 
För frågor angående tjänsten, vänligen kontakta: 
Malin Nermark VD070-522 82 51 eller kvalitetschef Joakim Strand på tfn 073-868 28 29.

Övrigt 
Vi undanber oss erbjudanden och försäljningssamtal om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna tjänst.