Aspero Tennis

Göteborg

Anläggningen

Tennisträningen sker i samverkan med Ullevi TK där den specifika tennisträningen bedrivs. Anläggningen, som är belägen i centrala Göteborg, har sju inomhusbanor med underlaget hardcourt samt två grusbanor i anslutning till tennishallen. Ullevi TK erbjuder väl utrustat gym, shop, café, klubb- och konferensrum samt omklädningsrum.

Utbildningen

Under dina tre år på Aspero får du både praktiska och teoretiska kunskaper inom tennisens teknik, taktik, fysik och idrottspsykologi. Under din utbildning får du även grundliga och fördjupade kunskaper inom näringslära, anatomi, träningslära, ledarskap, idrottspsykologi, skador och rehabilitering.

Eleverna erbjuds, med en hög grad av individualisering, ett specialutformat skolschema som skapar goda möjligheter för träning och tävlingsresor.

Aspero Idrottsgymnasium tillhandahåller moderna Macdatorer och en levande lärplattform, vilket möjliggör att du kan kombinera dina studier med din tennis. Skolans rektor och lära­re är vana vid att ta hand om elitsatsande ungdomar.

NIU (Nationellt godkänd Idrottsutbildning) TENNIS

Aspero Idrottsgymnasium har tillstyrkts av Svenska Tennisförbundet att anordna NIU med start läsåret 2021-2022. Utbildningen är för dig som har ambitionen att satsa mot en elitkarriär som seniorspelare och vill kombinera tennis med högskoleförberedande studier.

På en nationellt godkänd idrottsutbildning läser man 400 poäng specialidrott. Tre träningspass i veckan ligger på skoltid. Du som blir antagen till en NIU-­verksamhet har rätt att träna i klubben på orten utan krav på klubbyte.

 

NIU ANSÖKAN

Aspero Idrottsgymnasium Göteborg har tillstånd att tillsätta 12 NIU platser, vilket innebär ca 4 antagningsplatser per läsår.

Ansök senast 1 december! Ansökan gör du här

Provspel, tester och intervjuer arrangeras av respektive verksamhet som också bjuder in de som är aktuella för antagning. Svenska Tennisför­bundet samordnar antagningen så att förfarandet med förstahands­, andrahands­- och tredjehands­val ska fungera. Om du inte blir inbjuden till provspel eller besök och undrar varför, så ska du vända dig till den verksamhet det handlar om.

Besked om antagning till den idrottsliga delen ges senast i slutet av januari. Då är det hög tid att söka studieprogram. Besked om idrottslig antagning ges direkt från varje skola, men den som önskar kan också få ett skriftligt intyg från Svenska Tennisförbundet.

För att starta din NIU utbildning krävs att du även med dina betyg kommer in på valt studieprogram.

Samarbeten

Aspero Samverkar med Ullevi TK som har målet att erbjuda Sveriges bästa utvecklingsmiljö på klubbnivå.

Aspero har ett nära samarbete med sjukgymnast som jobbar med att både förebygga och rehabilitera skador.

För mer information kontakta:

Asperos idrottskoordinator Johanna Sundell

Ullevi TK, Sportchef kristian.persson@ullevitk.se

Tränare:

Lars Jönsson

Jag har haft tre bra år. Träffat massa nya härliga människor, både elever och lärare. Lokalerna är fräscha och det är en bra “schoolspirit” här.

Elev som tog studenten 2024

Våra idrotter

Fotboll =

Funktionell Fitness =

Tennis =

Börja på Aspero

Är du intresserad av att påbörja studier hos oss på Aspero?